מעוסק פטור לעוסק מורשה

כשאנחנו מחליטים להקים עסק, לרוב אנו עושים זאת מתוך הצורך והרצון לבניית דבר שהוא ״שלנו״ והשגת שליטה בחיינו ללא תקרת זכוכית כלכלית.
תכלס, רוצים לעשות מה שאנחנו אוהבים ולהרוויח יותר.
ישנם כיום שלושה סוגים של עסקים במדינת ישראל כאשר הדבר העיקרי המבדיל ביניהם על פי הרשויות ועל הנייר הוא סך הכנסת העסק בשנה קלנדרית והחובות והזכויות שלהם מול המדינה.
שני העוסקים (פטור ומורשה) חייבים בתשלומי ביטוח לאומי על כלל הרווח שלהם, מס הכנסה, הצהרות הון והפרשות לקרן הפנסיה של עצמם.
אך מעבר להכנסותיהם, החובות והזכויות שלהם אל מול המדינה, ישנם עוד הבדלים רבים וקריטים אשר מעידים על העסק, הדרך והעתיד שלו, עליהם נדון כאן.

 

עוסק פטור – עסק קטן בתחילת דרכו, לרוב ישען על אדם אחד "One Man Show", יהיה פטור מחובת המע״מ וסך ההכנסות בשנה קלנדרית לא יעלו על 100,000 ש״ח, כלומר, 8,300 ש״ח ממוצע הכנסה בחודש והוא מוגבל בתחום העיסוק (למשל: אדם שמקים עסק עצמאי בתחום עריכת דין וראיית חשבון חייבים מלכתחילה לפתוח עוסק מורשה).
כפי שהבנתם, מי שבהגדרת עוסק פטור, בדרך כלל אינו מחזיק עובדים נוספים (שכירים) וסך ההכנסות שלו מאוד נמוך.
תזכרו שאתם אחראים על ההפרשות הסוציאליות שלכם ואתם לא מקבלים תשלום על ימי חופש, ימי הבראה וכו׳ לכן הרווח העסקי שלכם צריך להיות גבוה בהרבה מהממוצע שהייתם מקבלים כשכירים.

 

עוסק מורשה – עסק אשר עבר כברת דרך, סך הכנסותיו מעל ל-100,000 ש״ח בשנה קלנדרית והוא אינו מוגבל בחוק לגובה הכנסות מסוים כמו עוסק פטור, כלומר הוא אינו חייב לעולם לעבור לחברה בע״מ.
** במידה ופתחתם עוסק מורשה ובשנה השנייה לפעילותכם הרווחתם פחות מ-100,000 ש״ח, אינכם יכולים להמיר את התיק לעוסק פטור בחזרה.
עוסק מורשה יהיה מחויב בכלל התשלומים לרשויות כמו כל עסק, בנוסף ישלם מע״מ כל חודשיים, כלומר הוא גובה מראש 17% מע"מ על כל עסקה וכל חודשיים צריך לשלם למע״מ 17% מסך ההכנסות פחות סכום המע״מ על עסקאות שהוא הוציא עליהן כסף בעצמו.

 

מעבר להתנהלות מול הרשויות וההכנסות פר שנה קלנדרית, עוסק מורשה כפי שהבנתם הוא עסק אשר מייצר  סקיילים גבוהים יותר של הכנסות ויכול להרשות לעצמו לגייס עובדים, להגדיל את היקף העבודה שלו ולהרוויח יותר כסף מה שיביא לצמיחה כלכלית ועסקית כאחד.

 

המעבר בין העוסקים מתרחש מול הרשויות ברישומים שלהם, על ידי מנהלת חשבונות / רואה חשבון המייצג אתכם מול רשויות המיסים ומעבר לכך, זהו מעבר תודעתי מהכנסה נמוכה מאוד להכנסה בלתי מוגבלת – זוהי שבירת תקרת הזכוכית המחשבתית והכלכלית הראשונה שלכם בדרך לחברה בע״מ.

עוד בקטגוריה

תגובות לכתבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *